Tuesday, June 11, 2013

Wo de jiaren


Assalamualaikum....


Wo de jiating.







Wo jiao Mashitah. Wo de jia zai Pengheng. Wo you baba, mama he san xiongdi jiemei. 
Wo de baba jiao Yacob. Ta shi gongchengshi. Ta wu shi san sui le. Ta xihuan qu gongyuan paobu.
Wo de mama jiao Sarimah. Ta shi shuji. Ta si shi jiu sui le. Ta hen piaoliang. Ta xihuan qu basha maicai.
Wo de didi jiao Muhammad Hidayat. Ta er shi sui le. Ta hen yingjun. Ta xihuan ti zuqiu.
Wo de meimei jiao Nurul Syafiqah. Ta shi xuesheng. Ta shi wu sui le. Ta hen congming, ye hen ke'ai. Ta xihuan changge he ting yinyue.
Wo jinnian er shi yi sui, wo de shengri shi yi yue er shi hao. Wo shi xuesheng, wo zai Mala Gongyi Daxue nianshu. Wo xihuan shangwang. You kong de shihou, wo changchang he pengyou qu Mid Valley kan dianying, wo ye changchang qu da baolingqiu.


Xiexie! :D


XOxo





1 comment:

akmall said...

Salam MASH, hehhe..saya tak pandai berbahasa Mandarin ni, sikit2 paham tapi nak cakap tak berapa nak boleh. Berkenaan pertanyaan kat blog saya, terima kasih sebab komen kat blog saya.

Memandangkan Grand ada dua simcards, jadinya, saya rasa, kalau kat Shah Alam, Digi kuat kan line dia? Seeloknya pakai digi, tapi minta kat kedai tu yang internet plan punya, lagi bagus, nak lagi baik, minta yang bil lah, itu kalau tak membebankan Mash lah, tanya lah kedai tu dulu berapa harga plannya, okay?

Terima kasih.