Sunday, November 25, 2012

Nak tengok ini, pleaseee


Assalamualaikum...






Twilight Breaking Dawn Part 2 !

dah lama tunggu cerita nih. seriously.
ada sesiapa sudi ber-twilight dengan kita tak?
T__________T




XOxo


Saturday, November 03, 2012

Nourul Aisyah Azhar


Assalamualaikum and hyeeeeee :'D



Alhamdulillah. Bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya seorang bayi perempuan telah selamat dilahirkan.





Nama: Nourul Aisyah Binti Azhar.
Tarikh lahir: 25 Oktober 2012.
Tempat lahir: Pontian, Johor.
Berat: 3.7 kg.



Aisyah merupakan anak cik nor iaitu adik bongsu ayah aku. Ini adalah anak beliau yang kelima. Yayyy! bertambah lagi seorang dalam keluarga sebelah ayah. hehe.


Actually, aku baru dapat tengok dengan jelas anak cik nor. ini pun ayah yang send mms gambar budak comel nih. hehe. Gerammmmm sangat ! rasa nak cubit-cubit pipi montel beliau. eeeeeeeee. Tak sabar nak balik johor nanti. hehe. InsyaAllah.



Thanks for reading ;)



Have a nice day, XOxo



Friday, November 02, 2012

Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia


Assalamualaikum dan salam sejahtera ...



Hai. Kita dah dapat kad diskaun pelajar. Awak bila lagi? Hikhik :D
So, saya nak pegi enjoyyyyyy !


Eh.
Kejap !!!
......................


Bila boleh guna kad ni?
Kat mana je boleh guna?
Berapa peratus potongan?


Aaaaa. pusing kepala dengan persoalan ini? Mari sini nak share dengan korang.
Setelah di korek dan di gali, juga di google. Inilah jawapan yang aku dapat.






So, check it out guysss.

Tempat yang boleh menerima kad diskaun pelajar dan peratus potongannya.

  • Desa Water Park: 15% Discount on Ticket
  • Bukit Merah Laketown Resort: 10% discount for waterpark, watereco & waterpark combo
  • The Lost World of Tambun: 10% discount on up to 6 entrance tickets per card
  • i-City: 10% discount at Snowalk & Water World
  • Clara International Beauty: 10% discount
  • KLIA Transit: 30% discount on one way ticket
  • Malaysia Airline System (MAS): 10% to 25% discount on Economy market fares, additional 10kg baggage allowance, parent to get 10% discount from applicable Economy market fares to parents of student for Induction and Graduation ceremonies
  • FireFly: 50% discounts on Y class fare, 20kg complementary checked baggage, complementary refreshment on board
  • Rapid KL: Student RapidPass 50% discount for bus 33% discount for bus, LRT and Monorail
  • A&W: 50% discount on regular and large root beers
  • Daily Fresh: 10% discount
  • KFC: 5% discount for transaction below RM20
  • Little Taiwan: 10% discount on minimum RM30 purchase from ala carte menu
  • Marrybrown: 10% discount on total amount in a single receipt
  • Station One Cafe: 5% discount
  • The Chicken Rice Shop: Special student meal @ RM9.90nett
  • Focus Point: 20% to 50% discounts on selected frames and sunglasses
  • Optical 88: 5% to 10% discount
  • Kinokuniya Book Stores: 10% discount on normal price book
  • Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad: 5% - 15% discount
  • MPH Bookstores: 10% discount on normal price book and stationery
  • Times Bookstore: 10% discount on normal-priced books, 5% discount on stationery and magazines
  • Metro Driving Academy: RM200 Discount for New Driving License Class B2 (Motorcycle below 250cc) and D (Car)
  • Mydin: Special price on selected non-food items
Untuk lebih detail rujuk www.1pengguna.com




Harap ini membantu korang serba sedikit. :)



Thanks for reading



XOxo